header-simple
singular

UNSEEN — SIMULTAN 2020 APEL PENTRU LUCRĂRI VIDEO

DATA LIMITĂ: 30 AUGUST 2020
FORMULAR APLICAȚIE


UNSEEN – SIMULTAN Festival 2020

A XV-a ediție a Festivalului SIMULTAN va avea loc în perioada 27 septembrie – 3 octombrie 2020 în Timișoara și propune să reflecteze asupra sensului și potențialul artei în contextul pandemiei globale. Intitulată “UNSEEN” , ediția din 2020 urmărește să puncteze modul în care artiștii răspund provocărilor majore ale zilelor noastre, aflate sub semnul incertitudinii care se infiltrează în spectrul percepției și al memoriei colective.

Lumea noastră actuală este multifațetată, adăugând mereu semnificații și dimensiuni, schimbând mereu granițele, termenii și condițiile de conviețuire, reverberând și evoluând prin sisteme complexe de comunicare în timp. Teoriile viitorului încearcă să ofere explicații și descrieri sinoptice a stării de fapt și tendințelor fundamentale. Abundă în teorii – fiecare încercând să capitalizeze cât mai mulți adepți, resurse și putere, într-o stare de amplificare și dezvoltare reciprocă, atât în ​​contradicții, cât și în colaborări. Răspunsuri multiple la povești complexe, opinii caleidoscopice, tutoriale pentru ziua de mâine, mișcările sociale, ca expresii ale diferitelor paradigme, se vor ciocni în acest proces competitiv, deseori violent, dar și creativ în căutare de reconciliere. Unde ne aflăm, ce ne rezervă viitorul și spre ce ne îndreptăm în acest război nevăzut?


GHID

Apelul este deschis pentru artiști emergenți și consacrați, noi autori și / sau studenți. Căutăm lucrări video inovatoare, legate de tema festivalului și create în acest an (lucrări mai vechi pot fi acceptate dacă lucrarea video este legată de termenul UNSEEN).

– CATEGORII: artă video, film experimental, narativ, documentar, digital / generativ, animație.
– NUMĂR LUCRĂRI: maximum două/autor;
– DURATA: maximum 10 minute (fiecare);
– FORMAT VIDEO: AVI sau MOV; format 16:9 sau 4:3 (compresie recomandată H.264; sunet 48kh).
Lucrarea video trebuie să conțină: numele autorului, titlu, anul producției.

Toate lucrările video vor fi vizionate și selectate de un juriu. Doar cei admiși vor fi parte a programului de proiecții din cadrul festivalului. 

Vom premia patru lucrări video (două / artiști români și două / artiști internaționali) cu un onorariu de 300 de euro.

FORMULAR APLICAȚIE

Aplicațiile incomplete nu vor fi luate în considerare!


SIMULTAN este un festival anual dedicat artelor interdisciplinare – proiectelor media emergente, muzicii experimentale și proiectelor audio-vizuale, cu scopul de a susține formele noi de exprimare artistice. În cadrul festivalului au loc anual live performance-uri audiovizuale, proiecții de artă video, expoziții, conferințe și ateliere în care unele teme și metode sunt: eclectism stilistic, relația dintre om și automatizare, reciclare sau teme ecologice, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice și electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, precum și reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului.

Pentru mai multe informații: 
simultanfestival [at] gmail.com
http://simultan.org/

footer-simple