header-simple
singular

OPEN CALL: PROGRES. SCHIMBĂRI DE PARADIGMĂ

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația Simultan lansează apelul de proiecte și intervenții site-specific intitulat PROGRES. SCHIMBĂRI DE PARADIGMĂ în cadrul programului cultural Lumini captivante.

Apelul este adresat artiștilor și/sau colectivelor interdisciplinare din zona artelor vizuale (Intervenție, instalație multimedia și sonoră, proiecție video, performativ etc.)

Proiectul PROGRES. SCHIMBĂRI DE PARADIGMĂ își propune o reflecție artistică asupra istoriei și patrimoniului industrial din Timișoara, a modului în care memoria unor locuri și comunități s-a transformat sau chiar a dispărut. Frânturi de istorie colectivă și personală, narațiuni care chestionează acest proces de transformare vor fi remodelate dintr-o perspectivă socio-politică și tehnologică.Plecând de la premiza dată de natura dinamică și progresistă a științei, că noua paradigmă este întotdeauna mai bună, nu doar diferită, noile realități și nevoi atrag după sine abandonul unor sisteme și situații care păreau odinioară stabile și elaborate. Schimbarea de paradigmă este o transformare în concepte și practici sau a modului în care funcționează un sistem și apare adesea atunci când este introdusă o nouă tehnologie care modifică radical procesul de producție a unui bun sau serviciu. Aceste schimbări sunt factori-cheie în multe dintre procesele pe care le suferă o societate care generează probleme, dar propune și soluții model pentru comunități, așa cum concluzionează fizicianul și filosoful Thomas Kuhn.>

CALENDAR
Perioada de înscriere a proiectelor 23 oct – 13 nov 2020
Jurizarea proiectelor 16 – 18 nov 2020
Prezentarea publică a proiectelor 10 – 13 dec 2020

Lucrările vor fi prezentate în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, care vor găzdui viitorul Centru pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, din Bulevardul Take Ionescu nr. 56-58.

PREMII
vor fi acordate 4 premii a câte 15.000 lei fiecare.

MAI MULTE DETALII ȘI REGULAMENTUL CONCURSULUI
FOTOGRAFII ȘI PLANUL SPAȚIILOR


Finanțator: Primăria Municipiului Timișoara
Partener media principal: TVR
Parteneri: Enel, Automobile Bavaria


footer-simple