header-simple
singular

CALD LA RECE

Revoluție la timpul prezent

Cum arată evenimentele din ’89 văzute din prezent și din perspectiva unei generații care nu a făcut Revoluția, dar care îi vorbește limbajul?

În perioada 13-14 decembrie în Cluj și 16-18 decembrie 2014 în Timișoara trei grupuri de artiști au derulat proiecte în spațiu public:

Anca Benera & Arnold Estefán, The Shape of Things To Come

h.arta, Am Învins!

studioBASAR, Cutia cu ’89

În contextul actual al multiplicării ideilor și formelor revoluționare, memoria evenimentelor din decembrie 1989 din România încă este activată public, cel mai adesea, prin ritualuri de comemorare. Cald la Rece. Revoluție la timpul prezent este un proiect de artă contemporană în spațiu public care își propune să aducă în discuție importanța simbolică a Revoluției. Proiectul oferă o perspectivă critică, prin care contextul comemorativ general, care tratează ideea de spațiu public ca un spațiu compact de dezbatere, de reflecție și de exprimare colectivă, să fie contestat și reimaginat din perspective noi.

Proiectul  pornește de la premisa că Revoluția nu este doar un eveniment, ci un limbaj în continuă dezvoltare. Acest limbaj este comun astăzi unor locuri și culturi diferite și se propagă rapid, devenind unul din fenomenele constitutive ale spațiului urban. De la est la vest și de la periferie înspre centrul orașului, limbajul revoluției pune în discuție naturalizarea oricărei geografii a puterii, expunând caracterul ei tranzitoriu.

Proiect curatoriat și organizat de Roxana Bedrule și Anna Harsanyi
În parteneriat cu SIMULTAN.org
Realizat cu sprijinul Rațiu Foundation UK

Mai multe detalii pe pagina proiectului
https://caldlarece.net/

___
foto credit Anca Benera & Arnold Estefán


footer-simple