On Illegibility prezentare performance
— 15 SEPT. / 19:00
Comenduirea Garnizoanei


Yun Lee este compozitor, interpret și curator născut în SUA, crescut în Hong Kong, care lucrează în principal cu text, sunet și performance. O mare parte din această muncă investighează legăturile dintre tehnologiile de înregistrare și simțurile umane pentru a descoperi istorii de ștergere, relații de putere și definiții schimbătoare a ceea ce este ființa umană. În cea mai mare parte, acest lucru e realizat împingând formatele existente la marginile convențiilor lor: prelegeri suprareale, înregistrări autodistructive, eseuri cu auto-ștergere.

Pe scurt, Yun este preocupat de modul în care modurile noastre filtrate de a simți limitează și extind modurile în care înțelegem, catalogăm și compunem lumea.

Yun locuiește în prezent la Haga, unde organizează seria de prelegeri-performance BARTALK și organizează ateliere la intersecțiile artei, muzicii și tehnologiei la inițiativa inventatorilor de instrumente.

On Illegibility este o prelegere-performance despre politicile de identificare în dezvoltarea și utilizarea tehnologiei biometrice, cum ar fi recunoașterea facială și scanerele de amprente. Prelegerea analizează algoritmii care centrează anumite corpuri drept standard de la care altele sunt simple abateri și urmărește modul în care biometria modelează în cele din urmă definițiile a ceea ce este o ființă umană. Această prelegere dezvăluie ce înseamnă să fii lizibil în ochii statului și ai societății și analizează strategiile construite în corpuri și chipuri „ilizibile”.

WEBSITE / INSTAGRAM / SOUNDCLOUD