LIVE PERFORMANCE
16 SEPT. / 20:00
MUZEUL DE TRAMVAIE CORNELIU MIKLOSI


Mario de Vega (1979, Mexico City) este un artist care lucrează cu sunetul experimental. Lucrările sale includ intervenții site specific și experimente în psihoacustică care depășesc frecvent limitele percepției audio. El folosește frecvențe provocatoare despre care se spune că induc reacții viscerale audienței și sunetul ca instrument pentru a se confrunta cu problemele contemporane înconjurătoare și experiențele personale de vulnerabilitate.

Lucrând în domeniul sunetului și al artelor vizuale conceptuale din 1999 și bazat la Berlin din 2008, de Vega folosește spațiul expozițional ca o trambulină pentru a reflecta asupra realităților din afara mediului arhitectural. Folosind pirotehnică de amploare și frecvențe agresive înalte/joase, obiectivele sale de a crea agitație sunt o parte intrinsecă a experienței performative. Axat frecvent asupra corupției și violenței din Mexic, de Vega consideră, de asemenea, procesul, inclusiv negocierile care duc la spectacol, ca pe o parte importantă a propriei cercetări.

Locațiile de instalare au inclus biserici baroce importante, curți ale muzeelor ​​și sisteme de canalizare funcționale, în timp ce praful de pușcă continuă să fie un aliat frecvent.

Studiile lui de Vega în Mexico City au inclus lingvistică, design de scenă și sunet pentru teatru, precum și programul de masterat în studii de sunet la UDK din Berlin. Artistul a expus și performat în Europa, Mexic, Chile, America de Nord, Africa de Sud, India, Coreea de Sud, China, Rusia și Japonia. 

Prin fenomene acustice și situații performative, opera lui Mario de Vega explorează relațiile dintre energiile condensate, sisteme și spații. 

Din 2020, este profesor la Kunsthochschule Kassel.

WEBSITE