Who’s Afraid Of Colors?!

AV LIVE PERFORMANCE
  17 SEPT. / 21:00
MUZEUL DE TRAMVAIE CORNELIU MIKLOSI


Photo: Jakob Schauer

De la sfârșitul anilor 1990, Billy Roisz s-a ocupat intens de video și sunet. Munca ei se concentrează pe legăturile și lacunele dintre percepția vizuală și cea auditivă. Roisz pune la îndoială interacțiunea dintre sunet și imagine, interschimbabilitatea sau unitatea semnalului electromagnetic în mașinile generatoare care creează imaginea sau sunetul.

Realizarea experimentelor sale are loc în spectacole live, lucrări pe un singur ecran și instalații audio-vizuale, solo sau în colaborare cu muzicieni de muzică experimentală și noise, precum și compoziții de muzică nouă și veche, dans și teatru.

Lucrările ei video sunt distribuite de sixpackfilm & lightcone. Muzica ei a fost lansată a.o. pe edițiile MEGO, Mikroton și pentru/wind. A fost co-organizator/programator al festivalului anual REHEAT (2007-2015).

Ca performer, Billy Roisz interpretează adesea solo, dar îi place și să performeze în proiectele ei curente în desfășurare TWIXT cu dieb13, cilantro cu Angélica Castelló, The Elks cu Kai Fagaschinski, Liz Albee și Marta Zapparoli.

Colaborează și cu Toshimaru Nakamura (AVVA), JD Zazie, Radian, Ilpo Väisänen (ONA), Silvia Fässler (SKYLLA), DD Kern, Anat Stainberg, Michaela Grill, Matija Schellander, Maja Osojnik, Mario de Vega, Susanna Gartmayr, Guro S. Moe, Jerome Noetinger și mulți alții.

WEBSITE