prezentare
— 11 SEPT. / 19:00
Comenduirea Garnizoanei


Anne Wellmer este compozitoare, interpretă, artistă de sunet și media bazată în Haga.
Wellmer folosește înregistrările de teren, procesarea sunetului live și sunetul generat electronic în munca sa, care se schimbă între muzică pe bandă, improvizație, instalație și performance. Feedback-ul, perturbațiile electromagnetice și fenomenele acustice abia audibile compun aspectele esențiale ale operei ei.

Predă muzică experimentală în artele generative la Universitatea de Artă din Berlin și este membră a societății pentru activități non-triviale. Este membru fondator al colectivului nomad New Emergences care promovează diversitatea în muzica electronică și arta sonoră prin discuții, concerte, podcasturi și producții artistice.


Despre portretele sonice:

Configurația este foarte simplă:
Un grup mic de oameni se poziționează într-o locație la alegere, într-o cameră sau pe hol sau în orice alt mediu arhitectural. Participanții stau liniștiți cu microfoanele binaurale în urechi, ascultând locația, peisajul sonor.

Toți ceilalți participanți din locație contribuie la peisajul sonor pe care îl experimentează acest ascultător. Orice merge: emiterea de sunete cu obiecte din spațiu sau cu obiecte și instrumente aduse la această intervenție sonoră, folosind vocea, textele sau cuvintele în ORICE limbă. „Interpreții” se joacă cu acustica spațiului, cu rezonanțe și cu distanța față de ascultător. Se apropie și se îndepărtează. Ascultătorul experimentează un masaj sonor și face o înregistrare binaurală în același timp. Fiecare compoziție sonoră creată în acest fel poate fi experimentată ulterior de către alți ascultători la căști, ca și cum ei înșiși ar fi fost primul ascultător original.

WEBSITE