LIVE PERFORMANCE
17 SEPT. / 22:00
MUZEUL DE TRAMVAIE CORNELIU MIKLOSI


Photo: Pierre Zylstra

Alejandra Cárdenas Pacheco (cunoscută și sub numele de Ale Hop) este artistă, cercetătoare și muziciană experimentală de origine peruană, trăind la Berlin. Lucrările ei includ spectacole live, lansări de discuri, lucrări de artă audio și video, cercetări asupra sunetului și tehnologiei și muzică originală pentru proiecte de film, dans și teatru.

Spectacolele ei live îmbină calitățile fizice ale muzicii cu stări emoționale brute și proceduri instrumentale neortodoxe. Ea construiește straturi de sunete combinând un repertoriu complex de tehnici de chitară procesate de dispozitive de sinteză, pentru a crea o muzică de intensitate fizică profundă.

Și-a început cariera în anii 2000 în scena experimentală și underground din Lima. În 2012, după câțiva ani în care a făcut parte din diferite trupe pop și electronice, și-a început în sfârșit proiectul solo după ce a performat singură pentru prima dată în Boiler Room, în timpul rezidenței ei la Red Bull Music Academy New York.

Abordarea ei studioasă a subiectelor abordate în albumele și piesele sale este informată în mod constant de experiența ei de cercetător. A absolvit o licență în istoria artei, un master în Studii de Sunet, studii suplimentare în Istoria Științei și Tehnologiei și în prezent urmează un doctorat la Universitatea de Arte din Berlin. De asemenea, a co-fondat festivalul Radical Sounds Latin America din Berlin (al cărui co-curator a fost din 2019 până în 2021) și, în prezent, conduce publicația Border-Listening/Escucha-liminal și platforma editorială Contingent Sounds, care facilitează discursuri critice și cercetare artistică privind ascultarea.

Ale Hop a interpretat, proiectat și expus lucrări la nivel internațional la instituții și festivaluri, cum ar fi Festivalul CTM (2022), Haus der Kulturen der Welt (2021), Muzeul de Arte și Design din New York (2021), Festivalul de Film Independent din Australia (2021) , Stockholm City Film Festival (2021), Stedelijk Museum Amsterdam (2020), Somerset House Studios (2019), Heroines of Sound (2019), MALBA Latin American Art Museum of Buenos Aires (2015).

WEBSITE / INSTAGRAM / SOUNDCLOUD