SPECTROOM / CONCERT PT CUTIE CU ARCURI, FRUNZE ȘI ABURI
 08 NOV / 21H

Micleușanu Mitoș este un artist multidisciplinar, ale cărui domenii de referință sunt avangarda, subteranele gândirii și artele marginale.
În prezent, proiectele sale electronice sunt semnate ca „Micleusanu M.” sau „CPU99”,  iar zonele explorate se află la confluența dintre sinteza modulară și granulară a sunetului, la interferența dintre ambient, post-industrial și electroacoustic. Multe dintre lucrările sale pornesc de la field-recording sau de la ”preparate” obținute prin intermediul unor obiecte personalizate de artist în scop muzical.

”Una din preocupările mele este sondarea unui substratum sonor, generator de stări și percepții, pornind de la tratarea sunetului ca  pastă de modelare. Sunetul facilitează pe de-o parte ”inducția” senzorială și conectarea la un substratum fluctuant, arhaic, cu care avem un contact de adâncime din ce în ce mai slab sau perturbat. Dinamica deja inerțială care ne transformă într-o specie bio-schizo-mecanică, ridică tot mai multe întrebări legate de libertate și etică, fiindcă substratumul haotic din care venim, paradoxal, ne pare tot mai tulburător sau chiar amenințător. Reacțiile paranoide la acest substratum generează apărări și blocaje, ceea ce atrage o cibernetizare progresivă a modurilor în care percepem lumea. Asta poate explica parțial și relațiile tot mai deficitare sau disfuncționale cu mediul natural, deoarece pragmatismul consumerist marginalizează tot mai mult sfera magică, mistică sau arhetipală

BANDCAMP