SIMULTAN FESTIVAL XIV.

8—10 NOV. 2019, Timișoara RO
Muzeul Corneliu MikloșiTHERE WILL BE A TIME WHEN IT WILL NOT BE

Lumea pe care o cunoaștem și o înțelegem acum nu va mai exista în viitorul apropiat. Deși viteza schimbării alimentată de știință și tehnologie este remarcabilă, ea trece adesea neobservată, deoarece schimbările structurale cele mai profunde se întâmplă aproape imperceptibil și devin repede norme. Am intrat într-o perioadă de instabilitate, multe dintre ipotezele și certitudinile noastre sunt aruncate în aer. În fiecare zi, așteptările și previziunile noastre se răstoarnă.

SIMULTAN 2019, prin motto-ul There will be a time when it will not be își propune să exploreze și să chestioneze diferite aspecte ale societății și ale vieții individuale influențate de tehnologie, să exploreze situații speculative, să perturbe imaginea standardizată a viitorului, cultul progresului și dezvoltării infinite. De la personal la politic și social, filosofic și existențial, festivalul urmărește să puncteze modul în care artiștii răspund la provocările majore ale zilelor noastre, cum înregistrează schimbarea și cum își imaginează viitorul.

SIMULTAN 2019 propune narative alternative, confluențe între abordări, urmărind crearea unui status general, care aduce în discuție identitatea locală într-un context mai amplu, oferind o nouă deschidere artiștilor care lucrează cu diferite medii sau metode interdisciplinare.

De-a lungul anilor, perspectivele festivalului s-au schimbat, din provocarea înțelegerii  experiențelor audiovizuale, explorarea interacțiunii dintre oameni și mașini și experimentarea instrumentelor și tehnologiilor pentru a pune la îndoială implicațiile sociale și impactul lor asupra vieții noastre de zi cu zi.

Festivalul SIMULTAN abordează noi estetici și prezintă artă video și evenimente live în care unele teme și metode sunt: eclectism stilistic, relația dintre om și automatizare, reciclare sau teme ecologiste, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice si electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, precum și reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului.ECHIPA

Director artistic – Levente Kozma
Manager de producție – Alin Rotariu
Coordonator secțiune video – Florin Fâra
Comunicare / PR – Sarah Bălăceanu El-Amine
Logistică – Raluca Rotariu, Cristina Băldău
Manager tehnic – Lucian Pană
Asistent tehnic – Radu Sârbulescu
Identitate/design – Levente Kozma, Fabian Minescu
Editor web – Botond Vajna
Finanțe – Mara Olteanu
Coordonator voluntari – Maia Vieru

Ghid de călătorie – Ștefan Tiron
Juriu, secțiunuea video – Huba Antal, Alex Boca, Vlad Cadar, Florin Fâra, Sergiu Sas

Documentare video – Huba Antal, Ovidiu Novac
Documentare foto – Petru Cojocaru, Alex BocaCONTACT

simultan [AT] simultan.org
newsletter