LIVE PERFORMANCE
 09 NOV / 19H

Alain Wergifosse

Alain Wergifosse și-a propus să exploreze culmile sunetului, a tăcerii și tot ce se află între aceste două extreme, încă de la începutul anilor 80. El amplifică tot felul de obiecte, precum aparate radio, motoare, benzi de cauciuc, arcuri, plăci metalice, jucării, pietre, nisip, pereți, lumină, oceane, lacuri înghețate, vânt, reacții chimice sau voci de om, de păsări, dar și instrumente muzicale normale, pentru a improviza texturi profunde de materie sonoră de natură organică, prin feedback modulat și alterări ale sunetului în timp real, reușind să își captiveze audiența de fiecare dată cu metodele lui inedite.
S-a stabilit de mult timp în Barcelona, unde a concertat alături de trupe precum Obmuz, sPecOp și Macromassa. A a participat la numeroase proiecte colective și colaborative și a călătorit pe tot mapamondul. În descurs de 10 ani, a compus muzică interactivă și a creat sunete pentru Marcel.lí Antúnez (ex Fura dels Baus), integrate apoi în numeroase producții teatrale, mecatronice și multimedia. 
În 2007, după mutarea sa Belgia, abordările lui au început să încline înspre sfera vizuală, creând instalații captivante, lucrări video experimentale și explorând peisaje microscopice.

WEBSITE